AWESEMS ENERGIE

Een groenere wereld betekent een beter milieu. Een beter milieu betekent een betere leefomgeving voor mensen. Wij vinden het bij Awesems belangrijk om verder te denken en stappen te ondernemen naar een groener bestaan. Met kleine stapjes binnen een huishouden, kantoor of bedrijf kunnen we al een verschil maken en daar focussen wij ons op.

Daarom Awesems Energie! Voor particulier, ZZP’er en het hele MKB.

”Stap voor stap naar een groener bestaan”

afspraak is afspraak

.

altijd de beste klantervaring

.

altijd het juiste advies

.

OVERSTAPPEN?

 

Wanneer je al als klant van Awesems al over een laadoplossing beschikt en wij de verrekening van de verbruikte stroom voor je doen, is het interessant om over te stappen naar Awesems Energie.

Door deze overstap nemen we indien gewenst de verrekening volledig weg bij je. Hierdoor vervalt de verhoging van het voorschot en hoef je niet meer te wachten op de verrekening van de stroom.

Als je een nieuwe klant van Awesems bent kun je direct overstappen en profiteren. Hierbij verandert jouw situatie niet. Wij regelen in dat de geladen kWh direct met jouw werkgever verrekend worden.

Voordelen:

 • Geen voorfinanciering van je laadkosten
 • Het verbruiken van 100% groene energie
 • Bereken zelf online je maandlasten
 • Bepaal zelf de looptijd van je contract
 • Eenvoudig overstappen
 • Je hebt toegang tot onze Smart Home oplossing waaronder het Smart Charging.

Benieuwd naar wat Awesems voor jou kan betekenen of meer weten over energie? Wij vertellen graag meer. Wij staan voor een betere en groenere wereld. 

ONZE AANBIEDINGEN

 

Graag bieden wij ons dynamisch energiecontract voor elektriciteit aan, zowel voor consumenten als voor zakelijke gebruikers.

Wat is een dynamisch contract?

Bij dit contract zijn de tarieven voor stroom ieder uur anders en bewegen ze mee met de inkoopprijs op de energiemarkt. De tarieven zijn altijd een dag van tevoren bekend. De afgelopen jaren lag het gemiddelde dynamische tarief vaak onder het gemiddelde vaste tarief van grote energiemaatschappijen.

 

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN DYNAMISCH CONTRACT
VAN AWSEMS ENERGIE?

 

 • Altijd elektriciteit tegen een scherp tarief met een dynamisch uurtarief
 • Het meest groene contract
 • Wij zeggen het oude energiecontract voor je op
 • Maandelijks opzegbaar, zonder boete bij ons weg
 • Uitstekende klantenservice

 

DYNAMISCH CONTRACT AFSLUITEN? BEL ONS!

 

Wil jij een dynamisch contract afsluiten bij Awesems Energie? Dan kun je ons bellen op 088-222 9292. Dan regelen we het voor je.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

 

 

FAQ top 5

Bekijk hier alle veelgestelde vragen.

Wat is een dynamisch contract?

Een dynamisch contract is een contract waarbij het tarief dat je betaalt voor je verbruik dynamisch is. Dit betekent dat de prijs voor elektriciteit verschilt per uur en is gebaseerd op onze werkelijke inkoopprijs van dat uur. Dat noemen wij de beursprijs.

Een dynamisch contract verschilt van een contract met vaste of variabele tarieven, omdat daar de prijs voor elektriciteit voor een langere periode vast ligt, bijvoorbeeld een jaar of een maand. Contracten met vaste of variabele tarieven vaak duurder, omdat deze energieleveranciers een het risico van prijswijzigingen en daarbij hun marge daarvan meenemen. Bij Awesems Energie gaan we uit van uurprijzen, en tellen daar onze opslagen bij op. Daardoor zijn onze prijzen over het algemeen een stuk lager dan een vast of variabel contract.

Waar betaal ik voor bij een dynamisch contract van Awesems Energie?

De beursprijs van energie is de marktprijs waartegen Awesems Energie inkoopt op de Europese energiemarkt. Deze prijs is exclusief BTW.

In onze uurtarieven worden bij de beursprijs de volgende kosten opgeteld:

 • de netbeheerderskosten;
 • de inkoopvergoeding, energiebelasting en BTW (21%);
 • Onze vaste leveringskosten – dit zijn kosten die wij maken voor het voeren van de administratie, de kosten van het personeel enz. Deze kosten worden door alle energieleveranciers in rekening gebracht, maar de hoogte kan verschillen per leverancier

Alle tarieven worden één-op-één aan je doorbelast. Dit geldt voor de beursprijzen maar ook voor overige kosten zoals kosten voor de netbeheerder, belastingen en heffingen.

Jaarlijks wordt de wettelijke vermindering energiebelasting van de prijs afgehaald. Dit rekenen we dus niet mee in onze uurtarieven.

Zijn de beursprijzen altijd inzichtelijk?

Bij Awesems Energie geloven wij dat inzicht in de prijzen een belangrijke sleutel is om mensen bewust te maken van de eigen mogelijkheden om hierop te anticiperen. Daarom tonen wij de beursprijzen van vandaag en morgen direct op onze website. Wij maken daarbij gebruik van de meest gangbare handelsbeurs voor elektriciteit, namelijk de EPEX spotprijzen.

Kan ik kosteloos overstappen naar Awesems Energie?

Als je nu een variabel contract hebt zonder einddatum, of als je contract binnen een maand afloopt, kun je kosteloos naar ons overstappen. Dan hoef je aan je oude energieleverancier geen opzegvergoeding te betalen, omdat je niet eerder weggaat dan de einddatum van het contract. Wil je toch overstappen voordat je huidige vaste contract is afgelopen? Dat is mogelijk, maar vaak brengt oude energieleverancier dan wel een opzegvergoeding in rekening als je een vast contract hebt. Deze opzegvergoeding wordt niet vergoedt door Awesems Energie. Je kunt de opzegvergoeding altijd laten berekenen door je huidige leverancier. In veel gevallen is het gebruik maken van onze dynamische prijzen overigens zoveel voordeliger dat het betalen van een eventuele opzegvergoeding aan je oude energieleverancier prima uit kan.

Wordt mijn overstap geregeld door Awesems Energie?

Jouw overstap naar Awesems Energie wordt door ons geregeld. Jij hoeft je geen zorgen te maken, ook als je niets hoort van je huidige energieleverancier. Ga je verhuizen? Neem dan wel contact op met je energieleverancier om het contract te beëindigen.

Heb je een vast contract? Let dan goed op dat de einddatum van dat contract gelijk staat aan de startdatum bij Awesems Energie. Zo voorkom je problemen met je opzegtermijn.

 

MODELCONTRACT AWESEMS ENERGIE

 

Wat is een modelcontract?

Het Modelcontract is een standaard energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven.
Alle energieleveranciers zijn wettelijk verplicht zo’n contract aan te bieden. Het enige dat tussen aanbieders mag verschillen is de prijs. Alle andere contractvoorwaarden zijn gelijk. Hierdoor kun je gemakkelijk verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken.

 

 

Modelcontract afsluiten? Bel ons!

Wil jij een modelcontract afsluiten bij Awesems Energie? Dan kun je ons bellen op  088-222 9292. Dan regelen we het voor je.

Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

JOIN US TO ACCELERATE SUSTAINABILITY