Met de Energy Hub van Awesems omzeil je netcongestie


Het bestaande stroomnet in Nederland raakt vol. Er zijn steeds meer (piek)momenten, waarop de maximale capaciteit van het stroomnet is bereikt. Dit resulteert in netcongestie. Awesems garandeert dat je geen hinder ondervindt van de gevolgen. En voorziet jouw bedrijf van voldoende energie.

De vraag naar elektriciteit neemt toe. Dit komt onder meer door de bouw van nieuwe woonwijken en bedrijven. Ook de vergaande elektrificatie, zoals de overstap naar warmtepompen en elektrische auto’s, draagt bij aan een hoge energievraag. De verwachting is dat de stijging de komende tijd alleen maar meer toeneemt. De trend is vooral merkbaar in de provincies Gelderland, Utrecht en Flevoland. Het stroomnet zit bijna op de maximale capaciteit.

 

Gevolgen

Een overbelast elektriciteitsnet kan gevolgen hebben voor je bedrijf. Het kan leiden tot verstoringen in je dagelijkse bedrijfsprocessen door een gebrek aan beschikbare energie. Dit komt bijvoorbeeld door stroomuitval tijdens piekmomenten. Of je krijgt als bedrijf geen nieuwe of zwaardere netaansluiting. Hierdoor kan je de duurzame ambities en eventuele groeiplannen van je bedrijf niet realiseren. En loop je het risico om vanaf 2025 niet te voldoen aan de eisen van het CSRD-rapport.

Oplossingen

Bij Awesems begrijpen we dat je de gevolgen van netcongestie niet wilt ervaren. Met peak shaving, al dan niet in combinatie met de Energy Hub van Awesems, functioneren je bedrijfsprocessen optimaal. Daarnaast passen we Load Balancing toe op je elektrische apparatuur om een efficiënt energieverbruik te waarborgen.

Energy Hub

De Energy Hub laadt je op met je eigen zonne- of windenergie of met netenergie op rustige momenten. Als de vraag naar elektriciteit toeneemt, bijvoorbeeld tijdens het laden van je elektrische voertuigen, schakelt de batterij van de hub zich in om de elektriciteit te leveren. De batterij springt bij tijdens piekmomenten. Is er niet voldoende energie dan laadt Awesems de hub op tegen het laagste tarief. Lees hier alles over de Energy Hub.

Load Balancing

Load Balancing, oftewel vermogensverdeling, zorgt voor een verbinding tussen de elektrische apparatuur en de meterkast van je bedrijf. Deze verbinding maakt communicatie tussen apparaten mogelijk, waardoor je inzicht krijgt in de beschikbare stroom en het verbruik van elk apparaat. Onze slimme software reguleert het stroomverbruik en zorgt voor een gelijkmatig verbruik. En zo voorkom je dat de stoppen doorslaan. De elektrische processen werken hierdoor optimaal.

Wat kan Awesems betekenen?

Overweeg je om gebruik te maken van de Energy Hub? Dan leveren wij alle benodigdheden voor de uitvoering. We verzorgen de hub, eventuele (snel)laadinfrastructuur en onze experts bieden persoonlijke ondersteuning. Dit kan in combinatie met Awesems Energie. Wij bieden dynamische energiecontracten aan voor zakelijke gebruikers. Hiermee bespaar je al snel 15% op de energiekosten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op