Awesems ondersteunt bij de energietransitie


In 2050 is het doel om de uitstoot van broeikasgassen met meer dan 80% te verminderen. De energietransitie moet hierbij helpen. Maar hoe draag je hier als bedrijf aan bij? Awesems ondersteunt.

Om een duurzame toekomst te creëren zijn er internationaal zeventien verschillende doelstellingen opgesteld, de Sustainable Development Goals (SDG). Als bedrijf kun je ook invulling geven aan de doelstellingen en zo bijdragen aan de energietransitie. Bij Awesems weten we precies hoe jij dat kan doen.

De volgende doelstellingen zijn interessant op het gebied van de energietransitie.

Duurzaamheidsrapportage

De activiteiten die je onderneemt om te voldoen aan de SDG-doelstellingen kun je vastleggen in het CSRD-rapport, ofwel duurzaamheidsrapportage. In deze richtlijn rapporteer je als bedrijf over hoe je bezig bent met duurzaamheid. Grote onderneming zijn dit vanaf 2025 verplicht.

Invulling

Wil je met jouw bedrijf bijdragen aan de SDG-doelstellingen en een goed CSRD-rapport inleveren? Kies dan voor Awesems. Met onze diensten ondersteunen we je om invulling te geven aan de SDG-doelstellingen. En hiermee kun jij je beleid op de juiste manier verantwoorden in de duurzaamheidsrapportage.

Energietransitie

De energietransitie is de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen naar energie uit hernieuwbare bronnen, zoals wind, zon, waterkracht en biomassa. Het leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen. Dit heeft wel gevolgen voor het Nederlandse stroomnet. De groeiende behoefte aan (duurzame) energie legt van de grens van de maximale capaciteit van het stroomnet bloot. De vraag is op dit moment groter dan het aanbod: netcongestie. Netbeheerders kunnen de vraag niet meer bijbenen. Dit vraagt slimme oplossingen.

Energy Hub

Awesems heeft met de Energy Hub een slimme oplossing. De hub maakt lokale opslag mogelijk en laat je slim omgaan met je eigen energie. Het is een intelligent systeem waarin de netaansluiting, eventuele zonnepanelen of windmolens, onze slimme software, de stationaire batterij en eventuele (snel)laders samenkomen. In de Energy Hub sla je lokaal energie op. Dat kan zelf opgewekte energie zijn of energie van het net. Je gebruikt de energie bijvoorbeeld als je pieken in je energieverbruik hebt. Zo kun je toe met een minder zware netaansluiting.

Heeft je bedrijf geen zonnepanelen of wek je niet voldoende zonne-energie op? Dan laad je met Awesems Energie de batterij flexibel op, steeds tegen het voordeligste tarief. Dit is op basis van de dynamische energietarieven en slimme software. Hierdoor is er altijd voldoende vermogen beschikbaar om je bedrijf te voorzien van elektriciteit, tegen de laagste kosten. Heb je behoefte aan meer opslagcapaciteit voor je bedrijf, dan plaatst Awesems eenvoudig extra batterijen erbij. Zó groeit de Energy Hub mee met jouw behoefte. En ben je minder afhankelijk van je netbeheerder.

 

Wat kan Awesems betekenen?

Ontdek hoe je met onze Energy Hub bijdraagt aan de energietransitie. En lees wat alle voordelen hiervan zijn. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op