Een abstracte afbeelding waarin twee ronde vormen samensmelten tot een grotere vorm.

Altijd verzekerd van stroom door de Energy Hub


Staat bedrijfszekerheid bij jou voorop, is er voor jouw bedrijf te weinig capaciteit op het elektriciteitsnet om een zwaardere aansluiting te krijgen of wil je zeker zijn van lagere kosten? Dan staat Awesems voor je klaar, met de Energy Hub. In deze stationaire batterij sla je tot wel 1,9 MWh energie op.

De Energy Hub maakt lokale energieopslag mogelijk. Het is een intelligent systeem waarin de netaansluiting, eventuele zonnepanelen of windmolens, de stationaire batterij en eventuele (snel)laders samenkomen. De hub laat je slim omgaan met je energie en met onze software reguleer je zelf wat er in- en uitgaat.

Hoe het werkt

Wij brengen de volledige stroombehoefte van je bedrijf in kaart en stemmen daar de grootte van je Energy Hub op af. Heb je zonnepanelen of windmolens, dan sluiten we die direct aan op de Energy Hub. Zo sla je je opgewekte energie op in de batterij. Op deze manier voorkom je curtailment.

Heb je geen eigen opwek of is er niet voldoende eigen energie opgewekt? Dan laden we de batterij op via de netaansluiting, tegen het voordeligste tarief. Onze slimme software kijkt hierbij naar de dynamische energietarieven en de energiebehoefte van je bedrijf. Hierdoor voorzie jij je bedrijf altijd van energie tegen de laagste kosten. Door de combinatie van eigen opwek en flexibel opladen, is er altijd energie wanneer jij dat nodig hebt.

Heb je behoefte aan meer opslagcapaciteit? Dan plaatst Awesems eenvoudig extra batterijen erbij. Zó groeit de Energy Hub mee met jouw behoefte.

Voordelen

Door te werken met lokale energieopslag, ben je minder afhankelijk van je netbeheerder. Je kunt bijvoorbeeld zonder verzwaring van je aansluiting, toch groeien met je bedrijf. Of voor een nieuwe locatie krijg je sneller een netaansluiting omdat je een minder zware aansluiting nodig hebt. Je bent goedkoper uit, want je bespaart energiekosten, zeker in combinatie met eigen opwek. En je bedrijf is altijd verzekerd van stroom.

Je kunt ook kosten besparen door te spelen met dynamische energieprijzen. Onze slimme software slaat energie op in de Energy Hub wanneer de prijzen laag zijn. De Energy Hub zorgt dus voor méér vermogen en minder kosten voor je bedrijf.

Awesems Energie

Wil je kosten besparen door dynamische energieprijzen? Sluit dan een energiecontract af bij Awesems Energie. Bij dit contract bewegen de tarieven voor stroom mee met de inkoopprijs op de energiemarkt, daardoor zijn ze ieder uur anders. Awesems Energie zorgt dat jouw bedrijf altijd energie heeft. En dat levert je het volgende op:

Extra geld verdienen

Met de Energy Hub in combinatie met een laadplein en zonnepanelen kun je ook extra inkomsten genereren. Het kan interessant zijn om zogenaamde HBE’s te registreren en verkopen. Dit is een certificaat dat aantoont dat je hernieuwbare brandstoffen hebt geleverd. Via onze rapportage software ondersteunen we je bij de rapportages die nodig zijn om de certificaten voor HBE’s bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan te vragen. Deze certificaten zijn geld waard. Meer weten? Ontdek alles over de HBE’s.

Wat levert Awesems?

Heb je interesse in de Energy Hub? Dan levert Awesems alle benodigdheden voor de uitvoering. We regelen natuurlijk de Energy Hub, en de eventuele (snel)laadinfrastructuur. De Energy Hub, uitgerust met stationaire batterijen en de laadstations worden aangestuurd door het OCPP-protocol. Dit is een applicatieprotocol voor communicatie tussen laadstations van elektrische voertuigen en een centraal beheersysteem. Hierdoor is er een naadloze integratie met onze eigen software. De Energy Hub en de stationaire batterijen maken deel uit van ons bedrijfszekerheid portfolio. Awesems biedt ook persoonlijke ondersteuning op maat. Zodat je de best mogelijk service ontvangt.

 

Neem contact op

Wil je meer weten over de Energy Hub? Heb je interesse in de hub voor je bedrijf? Neem dan contact op met Awesems. Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 85 130 40 20 of per mail.

 

 

Twee handen houden een tablet vast. Uit deze tablet komen illustraties van grafieken en andere lijnen.
Blog

Jouw datasets op maat dankzij onze unieke software

Lees meer