Een abstracte afbeelding waarin meerdere ronde vormen zij verbonden met lijnen

Load Balancing: profiteer van slim energiebeheer


De elektrische infrastructuur van je bedrijf moet optimaal werken. Zodat alle processen altijd doorgaan. Om dit mogelijk te maken zet Awesems Load Balancing in voor jouw bedrijf.

Load Balancing, oftewel vermogensverdeling, zorgt voor een verbinding tussen de elektrische apparatuur en de meterkast van je bedrijf. Deze verbinding maakt communicatie tussen apparaten mogelijk, waardoor je inzicht krijgt in de beschikbare stroom en het verbruik van elk apparaat. Met onze slimme software reguleer je vervolgens het stroomverbruik en zorg je voor een gelijkmatig verbruik. En voorkom je dat de stoppen doorslaan. De elektrische processen werken hierdoor optimaal.

Reguleren

Een voorbeeld: op het moment dat de software een hoog stroomverbruik in je bedrijf detecteert, dan krijgen de elektrische voertuigen die staan te laden minder stroom. En wordt de stroom gebruikt voor de andere apparaten binnen je bedrijf. Als het stroomverbruik binnen je bedrijf een kritiek niveau bereikt, dan stopt de toevoer van stroom naar de auto(s). Het systeem werkt ook andersom. Bij een laag stroomverbruik in het bedrijf krijgen de elektrische voertuigen meer stroom. Je kan zelf kiezen op welke apparaten je de software wilt toepassen. Alles is mogelijk, Awesems regelt het.

Prioritering

Het is van belang dat alle (elektrische) processen in je bedrijf optimaal verlopen. Daarom is het mogelijk om een prioritering in te stellen. Zijn er elektrische apparaten binnen je bedrijf die continu operationeel moeten zijn? Dan geef je deze prioriteit, ze krijgen dan als eerste stroom. Hetzelfde geldt voor je elektrische wagenpark. Als een bepaald voertuig altijd opgeladen moet zijn, dan geef je die voorrang. Bij een hoog stroomverbruik schakelt het systeem de toevoer naar die apparaten niet uit.

Load Balancing in de Cloud

Vaak zijn elektrische apparaten, zoals machines en laadpalen, gekoppeld in een lokaal netwerk. Dat lijkt handig, maar heeft ook nadelen. Neem bijvoorbeeld laadpalen. Als er één storing heeft, dan is het hele netwerk niet meer beschikbaar. Met Load Balancing in de Cloud zorgen we dat elke laadpaal afzonderlijk werkt. Laders die in storing zijn, zetten we tijdelijk buiten het netwerk. Vervolgens kalibreert het netwerk zich weer, zonder de laders in storing. Zodra de storing is verholpen, voegen we alle laders weer toe. Dit principe is mogelijk voor alle elektrische apparatuur in je bedrijf.

Voordelen

De techniek brengt veel voordelen met zich mee. De (elektrische) processen in je bedrijf zijn altijd operationeel.

Neem contact op

Bij producten van Awesems, zoals de Energy Hub en laadoplossingen is de software met Load Balancing standaard inbegrepen. Dit kun je toepassen voor alle elektrische apparaten binnen je bedrijf. Ook ontvang je persoonlijke ondersteuning van onze experts en leggen we de werking van de prioritering uit.

Neem contact op