Een abstracte afbeelding van een oplopende grafiek.

Vlak je energieverbruik af met peak shaving


Neem contact op

Veel bedrijven hebben te maken met piekmomenten in hun energieverbruik. De hoogste piek is de basis voor het gecontracteerd vermogen dat je vastlegt bij je netbeheerder. Hoe hoger dat gecontracteerd vermogen, hoe hoger de kosten. Met peak shaving helpt Awesems je om je energiepieken af te vlakken. En dit heeft allerlei voordelen.

Het gecontracteerde vermogen is het maximale vermogen dat de netbeheerder altijd voor jouw bedrijf moet hebben. Zitten er piekmomenten in je energieverbruik, dan zijn die een bepalende factor voor je energierekening. Pieken treden bijvoorbeeld op tijdens het opladen van je elektrische bedrijfswagens en de opstart of het gebruik van machines binnen je bedrijf.

 

Wat is peak shaving?

Met peak shaving vlak je de piekmomenten in het stroomverbruik af. Hierdoor heb je een lager gecontracteerd vermogen nodig. En ben je goedkoper uit. Dit kan je doen door het energieverbruik van je bedrijf op drukke momenten te verlagen en te verschuiven naar rustigere momenten qua energieverbruik. Je verplaatst bijvoorbeeld een bepaalde energievraag naar een ander moment. Onze software kan je helpen bij het aan- en uitschakelen op de gewenste momenten. Maar dit is niet altijd haalbaar. Sommige bedrijfsprocessen moeten doorgaan. De Energy Hub van Awesems biedt dan een oplossing.

Onze Energy Hub is een stationaire batterij, die we leveren in elk gewenst vermogen. Tijdens een piekmoment regelen we dat deze batterij de extra energievraag levert. En op rustige (en dus goedkope) momenten laden we de batterij weer op. Dat kan met de dynamische tarieven van Awesems Energie. Hiermee bespaar je al snel 15% op de energiekosten. Of we gebruiken je eigen zonne- of windenergie, als je die hebt.

De voordelen voor je bedrijf

Peak shaving in combinatie met de Energy Hub levert je verschillende voordelen op:

Awesems Energy Hub

Wil je ook de energiepieken van je bedrijf afvlakken? Onze experts helpen je hier graag bij. Waar mogelijk realiseren we peak shaving met onze slimme software. En blijkt de Energy Hub de beste oplossing? Dan levert Awesems alle benodigdheden voor de uitvoering. We verzorgen de complete hub en koppelingen met bestaande of nieuwe infrastructuur en persoonlijke ondersteuning. Lees meer over de Energy Hub.

Of neem contact met ons op: +31 85 130 40 20 of per mail.

 

Neem contact op