Door: René van de Kracht

Waarom standaardiseren als je ook kunt personaliseren? Zeker in het geval van data en rapportages is personaliseren heel waardevol. Geen overbodige cijfers meer. Alleen data waar jij écht behoefte aan hebt. Bij Awesems leveren we je dit. We maken het mogelijk door middel van onze eigen gebouwde software. In deze blog vertel ik je er meer over.

Bij Awesems hebben we één doel: leveren waar jíj behoefte aan hebt. Wil je weten hoeveel CO2 je hebt bespaard door je wagenpark te elektrificeren? Hoe vaak je medewerkers thuis laden en/of hoe vaak op kantoor? Of wil je een bezettingsgraad overzicht om onderbouwd te bepalen wanneer je fysiek laders bij moet plaatsen? Wij maken alles voor je op maat. Zolang de benodigde data hiervoor maar beschikbaar is in ons systeem. Hoe? Doordat we onze eigen software hebben.

 

Hamburgermodel

Zoals genoemd bouwen wij onze software zelf. En dat is niet voor niets. Zo zijn we niet afhankelijk van een derde partij. En kunnen we alle gewenste rapportages maken. Onze software is opgebouwd als een hamburger. Het bestaat uit een aantal lagen:

 • Het onderste broodje: Charging Point Management System (CPMS)
  Dit is de software die direct met onze laadpalen communiceert. Op afstand kunnen we de configuratie hiervan aanpassen. Ook krijgen we foutmeldingen door van deze software. Dit is de onderste laag van de hamburger.
 • De hamburger: onze portal
  In deze middelste laag vind je alle data waarover wij beschikken, zoals laadtijden, het aantal laadsessies, tarieven, passen, etc. Alle data uit het CPMS wordt ook in de portal ingeladen.
 • Het bovenste broodje: Power BI
  Deze interactieve tool van Microsoft vormt de bovenste laag van onze software.
 • De toppings: Customization
  Vanuit Power BI maken we de data voor jou inzichtelijk. Alle andere lagen gebruiken we om jou specifieke wensen in een service aan te bieden. Zo maken we alles op smaak voor jou!

 

Power BI in de praktijk

BI staat voor Business Intelligence. Met Power BI verwerken we de bak aan data (metadata) tot behapbare stukken. We brengen hier vervolgens structuur in aan en creëren duidelijke rapportages. Dit kunnen rapportages zijn over CO2 footprint, uptime en downtime van de laders maar ook belangrijke informatie die financiële afdelingen nodig hebben om rapportages in het jaarverslag te kunnen publiceren.

Maar we gebruiken Power BI zelf ook. Wij gebruiken het om op maat gemaakte rapportages te maken over onze klanten en de prestaties van onze laders. Ook helpt het ons ook in ons NOC (Network Operating Center). Op een landkaart zien we aan de hand van verschillende kleuren welke laders operationeel zijn, welke aan het laden en welke in storing zijn. Alles in real-time. Volledig geautomatiseerd. Zo houden we grip op jouw bedrijfszekerheid.

 


NOC – landkaart met operationele laders

 

BI portal in ontwikkeling

We blijven onze software uitbreiden. Zo werken we nu aan een algemene dataset die voor iedereen – dus ook voor jou – straks beschikbaar is. Gewoon in de portal. Welke informatie je hierin terugvindt, blijft nog even een verrassing. Daarover vertellen we je binnenkort graag meer.