1 jaar bij Awesems:
Marleen blikt terug en vooruit


Tegen de zomer van 2023 wordt Marleen Maakgoed via via benaderd om als ‘creatief brein’ Awesems te komen versterken. Na een gesprek met oprichter René van de Kracht is ze om. Hoe heeft Marleen het eerste jaar bij Awesems beleefd? En hoe ziet ze de toekomst?

Marleen Maakgoed staat met handen in elkaar gevouwen en lacht vriendelijk.

Ik werkte eerder bij een technisch bedrijf, een keuringsinstantie en daarna bij een sociaal werkbedrijf, vertelt Marleen. Toen ik hoorde van Awesems, ging er een lampje branden: dit bedrijf combineert technische expertise met zachtere waarden. Communicatie, begrip en empathie zijn net zo belangrijk als de inhoud. Die combinatie vond ik interessant. Ik ging daarom graag in op de uitnodiging voor een gesprek.

Energiek

Hoe het gesprek verliep? “Energiek”, zegt Marleen. “René barst van de kennis, ziet wat er mogelijk is en gaat ervoor. Dat straalt hij uit. Hij weet Awesems goed te verkopen, ook aan mij.”

Nieuwe huisstijl

In augustus gaat Marleen aan de slag. Het is vier jaar na oprichting van Awesems en er is volop werk aan de winkel. Marleen: “Op het gebied van marketing & communicatie was er meteen een hoop te doen: een nieuwe visuele identiteit en website ontwikkelen en de (online) presence verbeteren. Ik vond het leuk om zo van start te gaan: meteen een groter project oppakken, samenwerken met collega’s en verschillende externen en dan samen trots kunnen zijn op het eindresultaat.”

Er komen steeds weer innovaties bij


Nieuwe dienstverlening

Intussen zijn er tal van andere zaken die Marleens aandacht vragen, zoals het opzetten van contentmarketing, het voorbereiden en coördineren van de deelname aan vakbeurzen en het ondersteunen van de verhuizing naar IPKW, het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland.

De Awesems-trein dendert voort en het bedrijf introduceert een nieuwe dienstverlening: ‘Energy Solutions’, dat bedrijven continuïteit biedt en helpt groeien, in deze tijd van netcongestie en wachttijden bij netbeheerders. En even later heeft Awesems zelfs een eigen energiebedrijf.

Transformatie

“Dat vind ik het leuke aan dit bedrijf”, zegt Marleen. “Het is continu in verandering, er komen steeds weer innovaties bij, we staan nooit stil. In minder dan een jaar heb ik een enorme transformatie gezien. Ging het een jaar geleden voornamelijk om slimmer laden en efficiënt laadkosten verrekenen, nu gaat het vooral om bedrijfszekerheid. Garanderen dat de laadvoorzieningen, de laadpleinen bij bedrijven altijd probleemloos functioneren. Energie slim over een bedrijf verdelen zodat de bedrijfsprocessen altijd doorgaan. Terwijl het bedrijf kosten bespaart met eigen opwek en dynamische energietarieven.”

 

We zitten in het hart van de energietransformatie


Vrijheid en diversiteit

“Kortom, ik heb het enorm naar m’n zin”, vertelt Marleen. “De verhuizing naar IPKW was een goede zet. We zitten hier in het hart van de energietransformatie te midden van allerlei startups en scale-ups die – net als wij – bezig zijn met duurzaamheid en slim ondernemen. Dat geeft veel positieve energie.

En ik vind de vrijheid en diversiteit heel leuk. Awesems bestaat uit een groep van totaal verschillende mensen uit verschillende hoeken van Nederland. En toch werkt iedereen goed samen. Niemand is bang om nieuwe ideeën te verkennen, iedereen brengt zijn of haar expertise en perspectief mee, wat leidt tot een dynamische en creatieve werkomgeving. Ik werk vooral samen met de mensen van sales, maar we doen het samen als één Awesems-team.

illustratie in oranje en blauw met golven

Toekomst

Een blik in de toekomst? Marleen: “Er zullen zeker meer innovaties komen die ondernemers en bedrijven verder ontzorgen. Daarvan ben ik overtuigd, met al die knappe koppen hier bij Awesems. Aan mij de taak om de samenhang te vinden en te bewaken, en onze doelgroepen te bereiken en overtuigen.”

Meerwaarde bieden

“Ook zie ik het als mijn taak om Awesems nog meer als partner te positioneren. Door nóg meer meerwaarde te bieden aan de bedrijven die op onze dienstverlening vertrouwen. Bijvoorbeeld door onze klanten ook te ondersteunen bij hun social responsibility-beleid. Onze oplossingen dragen bij aan sommige SDG’s, de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Wij kunnen helpen om dit meer uit te dragen. En verder kunnen we helpen bij de duurzaamheidrapportages, de zogenoemde CSRD-verplichting, die ook voor het mkb verplicht wordt. Wij weten hoe onze klanten over onze duurzame oplossingen kunnen rapporteren; en wij kunnen ze ondersteunen om dit ook daadwerkelijk te doen.”

2025

“Maar, volgend jaar kan alles weer anders zijn”, besluit Marleen. “Ik had verleden jaar niet gedacht dat Awesems zich zo snel zou ontwikkelen. Dus, wie weet waar we in de zomer van 2025 staan!”

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op