SDE++ subsidie: wat zijn de mogelijkheden voor je laadplein met eigen opwek?


SDE++ subsidie is bedoeld voor een extra impuls van CO2-reducerende technieken, zoals hernieuwbare elektriciteit. Bij Awesems weten we van de hoed en de rand. Wil je investeren in een laadplein, dan nemen wij in het adviestraject direct mee waar je rekening mee moet houden om deze subsidie aan te kunnen vragen.

De SDE++ subsidie ofwel Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie is een subsidie voor bedrijven die grootschalig duurzame energie opwekken of de CO2-uitstoot verminderen. Deze subsidie is aan te vragen een nieuwe laadplein met eigen zonne-energie. Bereid je tijdig voor, samen met Awesems. Wij nemen in onze advisering voor het laadplein dat het best past bij jouw bedrijf, direct mee wat de eisen voor deze subsidie zijn. En we houden in de gaten op welke momenten de rijksoverheid de regeling weer openstelt en of er veranderingen zijn in de criteria.

 

SDE is langlopende subsidie

Met de SDE++ subsidie kun je de productiekosten voor je zonne-energieproject verlagen. Zo kun je als bedrijf aantrekkelijker investeren in zonne-energie. Wanneer de SDE++ subsidie is toegekend, profiteer je van langdurige zekerheid, omdat je deze subsidie gedurende een langere periode periodiek ontvangt. Het is namelijk een exploitatiesubsidie met een lange looptijd: je ontvangt de subsidie op de productie van de duurzame energie.

 

Vergoeding voor duurdere productie

Omdat het opwekken van duurzame energie duurder is dan het opwekken van energie uit fossiele brandstof, is de SDE++ in het leven geroepen. De overheid vergoedt met de subsidie het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de energie. De uiteindelijke subsidie die je bedrijf ontvangt, is daarom afhankelijk van de marktwaarde van de opgewekte energie. Bij een hoge energieprijs ontvang je minder subsidie, bij een lage energieprijs juist meer. Overigens is de subsidie op energie die je zelf verbruikt (niet-netlevering) lager dan voor energie die je teruglevert, dit heeft te maken met je besparing op energiebelasting en transportkosten.

 

Op het juiste moment aanvragen

De SDE++ werkt met aanvragen in verschillende fases. In elke fase loopt het mogelijke aanvraagbedrag op. Wij helpen je om vooraf goed te berekenen welk bedrag je kunt aanvragen. Is je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je een beschikking met alle details en voorwaarden. Zodra de beschikking binnen is, kunnen we beginnen met de realisatie van je project.

 

Wat kan Awesems betekenen?

De SDE++ subsidie kent verschillende voorwaarden, een belangrijke daarvan is dat eventuele vergunningen zijn geregeld. Daarom is het belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereiding van je project. Wij helpen je graag bij het ontwerpen én realiseren van je laadplein en alle voorzieningen daaromheen, zoals een Energy Hub. We zorgen voor een op maat gemaakte en passende oplossing, waarbij we ook rekening houden met de opties voor de SDE++ subsidie en andere subsidies.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.