We hebben een match met Awesems, voor meer dan elektrisch rijden


Moteo, importeur van gemotoriseerde tweewielers, richt zich meer en meer op elektrisch rijden. Dat geldt voor de tweewielers die zij leveren aan de dealers in verschillende Europese landen én voor hun eigen wagenpark. Voor dat laatste kozen zij een laadvoorziening van Awesems.

“Als importeur van motoren en scooters richten we ons natuurlijk steeds meer op elektrisch rijden. We moeten gewoon omschakelen naar duurzamer rijden. En dan willen we wel het goede voorbeeld geven door ook ons eigen wagenpark te elektrificeren”, vertelt Rogier Smit van Moteo Benelux. In zijn rol als Finance Manager was hij verantwoordelijk voor de uitrol daarvan.

Eerlijk verhaal

“In de inventarisatiefase hebben we voor de laadoplossing contact gehad met verschillende partijen. We waren zelf nog niet helemaal thuis in de laadwereld; elektrische scooters kunnen natuurlijk gewoon in het stopcontact thuis”, legt Rogier uit. “Awesems sprak ons al snel het meeste aan. Ze vertellen een eerlijk verhaal, niet alleen mooie verkooppraatjes. En wat voor ons ook belangrijk is, ze hebben een langetermijnvisie.”

Serieus genomen als kleine klant

Samen met Moteo onderzocht Awesems de mogelijkheden voor het opladen bij het kantoor in Ede en laadpalen bij collega’s thuis. “We hebben zes eigen elektrische auto’s, dus we zijn een vrij kleine zakelijke klant. Dat maakt voor Awesems gelukkig niets uit. We zijn super geholpen, ze hebben ons goed geadviseerd, we kregen een duidelijke offerte en de laadpalen zijn snel geïnstalleerd.”

Servicegericht en direct bereikbaar

“Als marktleider in de scooterbranche hebben we een bepaalde bedrijfsfilosofie. Zo willen we het goede voorbeeld geven qua elektrisch rijden. En wat we ook heel belangrijk vinden: we staan bij onze dealers bekend als laagdrempelig, servicegericht en bereikbaar voor klanten. Dat zijn kenmerken die we herkennen bij Awesems,” legt Rogier uit. “Dat zorgt voor een goede match. Awesems doet gewoon wat ze beloven.”

“Ik raad Awesems zonder twijfel aan”


Hoofdkantoor van Moteo Nederland. Het gebouw is rood, het logo hangt op de muur in het wit. Voor het pand staat een zilveren elektrische auto geparkeerd, De auto staat bij een laadpaal van Awesems,

Bij het kantoor in Ede staat nu een dubbele laadpaal. “Voor onze Nederlandse medewerkers is dat voldoende. Alleen wanneer we veel collega’s uit België over de vloer krijgen, is de capaciteit te klein. Want zij rijden natuurlijk ook allemaal elektrisch”, legt Rogier glimlachend uit. “Dus de kans is groot dat er binnenkort eentje bij komt. Natuurlijk gaan we dan direct naar Awesems. Ik zou ze echt zonder twijfel bij iedereen aanraden. Ze hebben innovatieve oplossingen, die ze ook nog eens pasklaar maken.”

Direct verrekenen laadkosten thuis

Een uitdaging die er nu nog ligt is de verrekening van de laadkosten bij de medewerkers thuis. “Eén collega heeft thuis een contract met dynamische tarieven, die moet zijn administratie bijhouden voor de verrekening van het opladen van de Moteo-auto.” Wanneer deze collega overstapt naar Awesems Energie, is dat probleem direct opgelost.

“Awesems maakt oplossingen die passen bij de behoefte van de klant”


Awesems Energie hanteert ook dynamische tarieven en de slimme software maakt direct onderscheid in de zakelijke en privé-kosten. De zakelijke kosten berekent Awesems gelijk door aan de werkgever en de medewerker betaalt zelf alleen zijn eigen stroomverbruik. “Deze optie vind ik ook een mooi voorbeeld van hoe Awesems inspeelt op de toekomst,” vult Rogier aan. “Ze maken echt producten die voorzien in de behoefte van hun klanten.”

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op