Gezamenlijk hotelgasten voorzien in hun duurzaamheidsbehoefte


Foto: Salesmanager Thijs Peulers – Van der Valk Apeldoorn

Een op-en-top gastvrije beleving, is waar het luxe Van der Valk Hotel Apeldoorn voor staat. Waarbij hotelgasten, restaurantbezoekers en deelnemers aan zakelijke meetings hun elektrische voertuig direct voor de deur kunnen opladen. Om dit mogelijk te maken werkt Van der Valk Apeldoorn samen met Awesems.

Thijs houdt een laadkabel vast en leunt over een laadpaal bij Van der Valk Apeldoorn.

Het in 2018 geopende hotel – nabij de kruising van de A1 en A50 – is een zogenoemde ‘Valk-Exclusief’-locatie. Dit betekent dat het hotel uitsluitend ruime kamers en suites biedt; en beschikt over luxe faciliteiten zoals wellness, fitness en een indoor zwembad. De verschillende meetingrooms voldoen aan de hoogste standaarden en het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te vergaderen in ‘The Glass House’ in de hoteltuin. Deze tuin heeft dezelfde landschappelijke kenmerken als de omgeving, de Veluwe, met bos, weiland, wilgenpaadjes en vijvers. In de keuken worden vaak producten uit de eigen moestuin gebruikt.

Duurzaam hotel

Het hotel is gebouwd met het oog op duurzaamheid, vertelt salesmanager Thijs Peulers: “Zo benutten we de warmte die tijdens het koken vrijkomt voor de verwarming van het hotel. We koken op inductie én het gebouw is bijna volledig gasloos.”

“We willen voldoende laadplekken aanbieden”


Valk-Exclusief-locatie Apeldoorn

Bij een duurzaam hotel horen goede laadvoorzieningen voor elektrische auto’s, vertelt Thijs. “We merken dat onze gasten bezig zijn met duurzaamheid. Met name zakelijke gasten rijden steeds meer elektrisch. We willen hen gastvrij onthalen en daarom voldoende laadplekken aanbieden. Op ons terrein bevindt zich al een supercharger-laadplein van Tesla, maar we willen ook de berijders van andere automerken van dienst zijn.’’

Grip op elektrisch laden

Bij de opening in 2018 waren er al enkele laadvoorzieningen gerealiseerd door een externe partij, die ook het beheer en onderhoud voor haar rekening nam. Thijs: “Met de groei van elektrisch rijden wilden we het aantal laadpalen uitbreiden en dichtbij de entree positioneren. Tegelijk wilden we meer grip krijgen op elektrisch laden, want dit wordt voor onze gasten steeds belangrijker. En voor ons dus ook. Daarom gingen we medio 2023 op zoek naar een partner die ons kon helpen de laadvoorzieningen in eigen beheer te exploiteren.”

“Voor gasten wordt dit steeds belangrijker”


Contact met Awesems

Adriaan van der Valk, die betrokken is bij diverse projecten binnen de hotelketen, bracht Thijs in contact met Awesems. Thijs vertelt: “Het eerste contact was gelijk goed. We hadden overleg met Tommy Jansen, de projectmanager van Awesems. In het begin had ik veel contact met hem over onze wensen en ideeën. Daarna heeft Awesems ons geadviseerd over de meest ideale locatie voor de laadpalen en de benodigde infrastructuur en aanpassingen.”

“Het eerste contact was gelijk goed”


Tommy Jansen: “We onderzoeken altijd eerst de wensen van de klant en kijken hoe veel vermogen er in totaal beschikbaar is. Ter plekke controleren we de exacte locaties van de beschikbare stroomvoorzieningen en aansluitpunten. Aansluitend bepalen we in overleg met de klant waar en hoe we de laadvoorzieningen willen positioneren. Dan gaan we in gesprek met de installateur, in dit geval de vaste huisinstallateur van Van der Valk, om het project goed af te stemmen en de werkzaamheden voor te bereiden. Meteen nadat de installateur de infrastructuur had opgeleverd, hebben wij de laadpalen geplaatst met de speciaal ontworpen kappen, en hebben alles ingeregeld. Uiteraard met minimale overlast voor de parkeerders, want een hotel moet altijd goed bereikbaar zijn, dag en nacht.”

Dubbel laadcontact van Awesems in samenwerking met Van der Valk. De laadpalen staan op een laadplein, met op de achtergrond het Exclusief hotel van Van der Valk Apeldoorn.

‘Gewone’ én snelladers

Awesems heeft 24 ‘gewone’ AC-laders geplaatst, voor gasten die overnachten of langer verblijven, voor bijvoorbeeld een cursus of zakelijke meeting. Binnenkort volgen vier DC-snelladers, voor gasten die alleen wat komen eten of drinken. Thijs: “De oplevering van de AC-laders is vlot en volgens planning verlopen. Alles werkt zoals het hoort. Op korte termijn willen we ook ‘pinnen aan de paal’ introduceren, samen met Awesems. Op dit moment betalen gasten met een pasje of token, maar als het aan ons ligt, kan de gast binnenkort ook met zijn pinpas afrekenen.”

Nog meer laadpalen

We zijn positief over de samenwerking”, vertelt Thijs. “Het contact met Tommy verliep plezierig, hij was altijd goed bereikbaar. Op termijn willen we nog meer laadpalen voor onze gasten. Waarschijnlijk op een groot deel van ons parkeerterrein. Dan gaan we zeker weer contact opnemen met Awesems.”

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op