Van wens naar realiteit: ontdek hoe Awesems jouw project begeleidt


Maak kennis met projectmanager Tommy Jansen

Bij de aanschaf van een laadoplossing komt veel kijken. Er gaan verschillende stappen aan vooraf, voordat een laadpaal in gebruik is. Het bekijken van mogelijkheden, onderzoek, de uitwerking van het plan en de uiteindelijke installatie. Onze collega Tommy Jansen begeleidt klanten en andere collega’s in een project. Hij loopt van A tot Z mee. In deze blog neemt Tommy je mee in zijn werk als projectmanager.

Persoon houdt handen op waarop een illustratie wordt afgebeeld. De illustratie bevat een auto met en verschillende laadpalen.

‘’Als projectmanager ben ik de schakel tussen de salesafdeling, onze klanten en de producten. Ik ben de spin in het web’’, vertelt Tommy. ‘’Op het moment dat de klant zijn of haar wensen met sales heeft besproken, kijk ik wat de mogelijkheden zijn. En of de wensen haalbaar zijn. Ik vertaal de wens van de klant naar de realiteit.’’

Plan maken

Tommy gaat verder: ‘’Zodra de wensen duidelijk zijn, ga ik dus aan de slag. Ik kijk naar de gegevens van de klant en beslis op basis van verschillende punten, zoals het beschikbare vermogen en de staat van de verdeelkast, of de wensen van de klant haalbaar zijn. Ik denk vervolgens het hele plan uit en zoek uit of de gewenste laadoplossing mogelijk is. Vervolgens zoek ik uit welke materialen en werkzaamheden er nodig zijn voor de installatie.

Als een klant bijvoorbeeld vier laadpalen wil, dan moet dit wel mogelijk zijn met het vermogen dat bij een bedrijf binnenkomt. Ik kijk dan naar het binnenkomende vermogen -en met name ook naar het huidige verbruik- en zoek uit of we de laadpalen kunnen aansluiten. Kan het niet direct, dan ga ik op zoek naar een passende oplossing. Of ik ontdek juist dat er nóg meer mogelijk is.’’

 

Installatie

‘’Als het plan staat en de offerte rond is, ga ik samen met mijn collega’s aan de slag. Ik spreek met onze installateur een installatiedatum af. En heb ik intern contact om de benodigde spullen te regelen. Als dit allemaal geregeld is, neem ik contact met de klant op. Ik informeer de klant over alles omtrent de installatie, zoals graaf- en straatwerk en de tijdelijke afsluiting van het stroomnetwerk zodat onze installateur veilig zijn werk kan doen. Als dit akkoord is, plan ik de datum in. En gaan mijn collega’s over tot installatie.”

 

Succesvol

“Als de installatie succesvol is, is mijn werkdag geslaagd’’, vertelt Tommy. ‘’Als ik in onze Backoffice zie dat de laders online zijn en ik van onze installateur te horen krijg dat de installatie is afgerond, dan kijk ik tevreden terug. Het is fijn dat aan het eind van een (groot) project de werkzaamheden soepel zijn verlopen en de laadoplossing werkend is opgeleverd.

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op