Smart Load Balancing in de Cloud: kerstboom-effect bij laadpleinen verleden tijd


Als beheerder van een laadplein ken je het vast: één laadpaal valt in storing en direct stoppen alle andere palen er ook mee. Net als het lichtsnoer in je kerstboom. Vervelend, met name voor je klanten/berijders die niet meer kunnen laden. Met onze softwareoplossing is dit verleden tijd. Ik vertel je graag meer over Smart Load Balancing in de Cloud.

Steeds meer bedrijven maken van hun laadplein een Smart Charging Network. Alle laadpalen zijn dan gekoppeld in een lokaal netwerk. Dat lijk in eerste instantie heel handig. Totdat er dus één paal in storing valt en het hele netwerk niet meer beschikbaar is. En dat gebeurt helaas vaker dan ons lief is, leert onze ervaring. Daarom bedachten wij een oplossing: Smart Load Balancing in onze eigen Awesems Cloud.

Oplossing: géén master slave-configuratie


Met onze software bouwen wij vanuit ons CPMS de netwerken op, gewoon vanachter ons bureau. De succesfactor: we zetten het netwerk níet op als een master slave-configuratie. We zorgen ervoor dat elke laadpaal afzonderlijk een ‘master’ is.

Collega's Tommy en René zijn aan het werk op kantoor. Naast hun hangt een groot tv-scherm waarop het NOC te zien is.

Elke lader behoudt eigen verbinding

Het grote verschil met een regulier Smart Charging Network is dat elke lader zijn eigen verbinding behoudt. Hierdoor worden laders die in storing zijn even buiten het netwerk geparkeerd. Het netwerk kalibreert zich automatisch weer, minus de laders in storing. Zodra de storing is opgelost, worden de laders weer toegevoegd.

Ga voor bedrijfszekerheid

Dit is eenvoudig, effectief en het geeft een hoge mate van bedrijfszekerheid. Bovenal profiteer je van remote controle over het netwerk, dankzij continue monitoring en support via ons Network Operating Center (NOC) en Customer Care/SLA-managementsysteem. Storingen worden direct geregistreerd en aangepakt.

Ontdek de mogelijkheden

Wil je meer weten over Smart Charging, maar dan écht smart? Geef mij een belletje via 031 85 130 40 20 of stuur me een e-mail. Ik praat je graag bij over de mogelijkheden.

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op