Rowland werkt bij Awesems: “Ons team is echt één geheel


Als je Awesems een beetje kent, weet je dat we innovatieve laadoplossingen bieden voor elektrische auto’s. Maar wist je dat we naast een technisch, ook een heel leuk bedrijf zijn? Een van onze salescollega’s Rowland vertelt hoe hij het vindt om bij ons te werken.  

Rowland, één van de medewerkers van Awesems, is aan het bellen. Met een lach op zijn gezicht.

Rowland werkt sinds maart 2021 bij Awesems. Hij kwam met ons in contact via zijn beste vriend Wilbert, die ook bij Awesems heeft gewerkt. Rowland: “Ik had natuurlijk al veel goede verhalen gehoord van Wilbert. En toen ik later een vacature zag, werd ik erg enthousiast. Ik werkte tien jaar in de automotive sector, maar ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws. Laadoplossingen zijn de toekomst, dus dat sprak me erg aan. Ik solliciteerde. Er was een wederzijdse klik. Sindsdien zit ik hier op m’n plek.”

Geen traditioneel bedrijf

“Awesems is echt anders dan andere bedrijven”, gaat Rowland verder. “De organisatie is plat, iedereen is gelijkwaardig en heeft veel verantwoordelijkheid. Beslissingen worden snel gemaakt. Ik krijg hier alle vrijheid om mijn werk uit te voeren op de manier die bij mij past. Het maakt niet uit hoe je iets doet, als je de resultaten maar behaalt. We werken met targets op groepsniveau in plaats van met een individueel bonussysteem. Dit werkt veel beter.”

 

Op basis van vertrouwen

Rowland vertelt: “Naast veel functievrijheid, heb je bij Awesems ook veel vrijheid in het indelen van je werkdagen. Zo is thuiswerken geen probleem. En heb je een keer om 15.00 uur iets anders te doen? Dan kun je gemakkelijk eerder naar huis gaan. Als je je zaken maar op orde hebt. Alles gebeurt hier op goed vertrouwen. Ik moest daar in het begin wel aan wennen, maar zou het nu niet meer anders willen.”

 

Open communicatie

Een ander punt waar Rowland – op een positieve manier – aan moest wennen, was de directe en open manier van communiceren binnen Awesems. “Je bent vrij om je mening te uiten en om ideeën te delen. Iedereen binnen het bedrijf heeft zijn eigen kennis en specialisatie. Door die met elkaar te delen komen we alleen maar verder. Dat is dan ook ons gezamenlijke doel: Awesems naar een hoger niveau tillen.”

 

aWEsems

Heb je je ooit afgevraagd waar de naam Awesems vandaan komt? Nou, één onderdeel van de naam – we – staat voor het wij-gevoel dat heerst binnen de organisatie. Rowland zegt hierover: “En dat is écht voelbaar. Iedereen is begaan met elkaar en wil elkaar helpen, ook al werk je op een andere afdeling. Er is veel waardering voor iedereen en we kunnen ook goed met elkaar lachen. Laatst hebben we een heel leuk bedrijfsuitje gehad. Ons team is echt één geheel.”

 

Werken bij Awesems

Ben jij enthousiast geworden over werken bij Awesems? Bekijk dan eens onze vacatures. En wie weet ga jij mee met het volgende teamuitje?!

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op