Ontdek of jouw thuissituatie geschikt is voor een elektrische laadoplossing


Maak kennis met onze sales support Willem Schoonderbeek

Als eigenaar van een elektrische auto wil je altijd probleemloos kunnen laden. Een juiste aansluiting is daarbij van belang. Wil jij een laadoplossing bij jou thuis? Dan bekijkt onze collega Willem of jouw situatie technisch gezien in orde is. Of dat er wellicht nog aanpassingen nodig zijn. In deze blog neemt Willem je mee in zijn werk.

Willem, collega van Awesems, aan het werk achter de computer. Close-up.

Willem vertelt: “Als sales support ben ik de schakel tussen de berijder en installateur. Ik zorg ervoor dat de installateur precies weet wat hij moet doen om bij jou thuis de laadoplossing goed te installeren. Daarvoor doorloop ik een aantal stappen.”

De thuissituatie schouwen

“Stel”, gaat Willem verder. “Jij hebt via mijn collega ons intakeformulier gekregen en ingevuld. Dan komt dat bij mij binnen. Inclusief de foto’s die je hebt gemaakt van je meterkast, de ruimte om de auto heen, de eventuele kruipruimte, etc. Die foto’s beoordeel ik eerst. Welke auto krijg je? Heb je de juiste aansluiting in de meterkast? Moet er een slimme meter komen? Wat moet de kabelroute zijn? Vervolgens lees ik de door jou ingevulde intake. Wat zijn jouw wensen? Dit alles verwerk ik in ons systeem.”

 

De offerte

“Vervolgens bel ik jou om alles door te lopen. Klopt alles wat ik heb genoteerd? Als we het eens zijn, maak ik de offerte op. Die verstuur ik naar de opdrachtgever.”

 

Het installatiedocument

“Zoals gezegd breng ik onze installateur op de hoogte van wat er moet gebeuren. Dit doe ik door middel van een installatiedocument. Dit is makkelijker gezegd de vertaling van de intake naar de installateur.”

 

De installatiedatum plannen

“Is de offerte akkoord? Dan bel ik jou om een afspraak te maken voor de installatie. Jouw elektrische rijdavontuur kan beginnen!”

 

Schouwen op locatie

Willem vertelt verder: “Soms is iets voor mij niet helemaal duidelijk op basis van de foto’s. Dan bel ik vaak even om verheldering. Biedt dat nog geen soelaas? Dan kan ik wel eens voorstellen om een schouwing bij jou thuis uit te laten voeren. Uiteraard alleen met toestemming van de opdrachtgever. Ik vraag een ervaren installateur om de schouwing uit te voeren. De installateur gaat bij je thuis langs om te kijken of het mogelijk is om een lader te plaatsen. Is dat het geval? Dan gebruik ik de schouwing van de installateur als input voor het installatiedocument.”

 

Aanpassingen nodig

“Soms is het helaas niet mogelijk om in de huidige situatie een laadpaal te plaatsen”, gaat Willem verder. “Bijvoorbeeld omdat er een 3-fasen-aansluiting nodig is in de meterkast. In zo’n geval geef ik de berijder altijd de keuze om deze aanpassing te laten uitvoeren (of niet) door onze eigen installateur of om zelf een installateur te kiezen. Meestal kan na deze aanpassingen een laadoplossing worden geplaatst.”

 

Mensen blij maken

“Ik doe er alles aan om bij al onze berijders een laadoplossing te kunnen plaatsen. Het liefste maak ik iedereen blij. Mijn werkdag is daarom ook geslaagd als ik veel installaties heb kunnen inplannen”, sluit Willem af.

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op