Elektrisch rijden en laden: hoe weet je wat je betaalt met je laadpas?


De laadpas. Elektrisch rijden gaat (nog) niet zonder. Het doel ervan is om laden zo makkelijk mogelijk te maken. Maar waarom betaal je aan de ene paal dan zoveel meer dan aan de andere? En betaalt je buurman met een andere laadpas weer een heel ander tarief? In deze blog vertel ik je meer over de ‘logica’ achter laadpassen. En wat je kunt doen om hier grip op te krijgen.

Belangrijk om te vermelden is dat wij bij Awesems ons alleen richten op bedrijven met meerdere gebruikers. Hier kan dus niet op individueel niveau gekozen worden voor de beste oplossing passend bij het gebruik, anders dan bij een particulier of een zzp’er.

 

Een laadpas is geen tankpas

De eerste stap in grip krijgen op je laadkosten, is begrijpen hoe het zit. Belangrijk om je daarbij te realiseren is dat een laadpas niet hetzelfde is als een tankpas. Met een tankpas van merk X krijg je korting bij leverancier X. Tanken bij leverancier Y kan niet. Bij een laadpas werkt dat anders. Daarmee kun je overal laden, ongeacht het merk van de laadpas. Je krijgt met merk X nog steeds korting bij leverancier X. Maar voor laden met merk X bij leverancier Y betaal je meer.

 

Twee soorten laadpassen

Als je weet dat er tientallen laadpasleveranciers, ook wel Mobility Service Providers (MSP’s) zijn, kan dit erg ingewikkeld lijken. Essentieel om te weten is dat er in de huidige markt twee soorten laadpassen zijn:

  1. Passen waarmee je 1-op-1 het tarief betaalt dat gekoppeld is aan de laadpaal (CPO-tarief).
  2. Passen waarmee je een opslag per kWh betaalt. Hier vallen ook de laadpassen onder met een vast tarief per kWh.

In geval A betaal je meestal maandelijkse abonnementskosten van een paar euro. In geval B betaal je bovenop het CPO-tarief dus een opslag per kWh. En vaak óók nog een starttarief per laadsessie.

In geval B is de MSP verplicht om het tarief te communiceren via een app of via hun website. Vaak zie je dat er in dit soort gevallen gekozen wordt voor een vast tarief per kWh onder de noemer ‘transparantie per kWh’.

 

De prijsopbouw

Om te begrijpen wat voor jouw organisatie voordeliger is, is het van belang om te weten hoe de prijs van een laadsessie wordt opgebouwd. Dat zit zo:

Prijs = CPO-tarief + MSP-starttarief + MSP-opslag

Let op: het laadpaaltarief kan erg verschillen per regio. Zie hieronder een voorbeeldkaartje van laadpaaltarieven in Nederland.

 

 

 

Voorbeeld berekening

Stel, een medewerker kiest om te laden via een publieke laadpaal bij hem in de straat. Het maandelijks verbruik is 500 kWh, waarvan 350 kWh bij de betreffende laadpaal. Als voorbeeld neem ik een willekeurige publieke laadpaal dicht bij ons kantoor in Arnhem. De CPO heeft hier een tarief aan gekoppeld van € 0,41 per kWh. Dat komt dus neer op 350 kWh x € 0,41 = € 143,50.

Vervolgens kijk ik naar het tarief van de twee grootste MSP’s in Nederland. Deze werken met een vast kWh-tarief op iedere publiekelijke laadpaal van gemiddeld 0,60 per kWh (dus in dit voorbeeld een opslag van 19 cent) en nog een starttarief. De kosten van deze laadsessies komen dan uit op 350 kWh x € 0,60 = € 210,- exclusief starttarief. Een verschil van bijna € 70,- per maand (inclusief btw).

 

Vrije keuze in laadpasleverancier

Nu je dit weet, snap je waarschijnlijk waarom vrijheid in de keuze van een laadpas belangrijk is. Daarom leveren wij bij Awesems bij onze laadpalen géén laadpas. Wij gunnen jou de beste oplossing. En die bepaal jij zelf, gebaseerd op het laadgedrag van jouw medewerkers. Ook wanneer medewerkers veel gebruikmaken van snelladers kan je dit meenemen in de overweging. Wij vinden het belangrijk dat je een onderbouwd antwoord kan geven op de vraag: “Waarom hebben jullie voor deze laadpasleverancier gekozen?” Helaas is het antwoord hierop nog te vaak: “Die zit standaard bij onze leaseauto.”

 

De beste laadpas

De beste laadpas is de laadpas waar je zelf een bewuste keuze voor heb gemaakt. Bij veel leasemaatschappijen zie je tegenwoordig al vaak de keuze tussen een merkgebonden en merkonafhankelijke laadpas. Dat is een mooie ontwikkeling. Dan kun je als klant zelf de afweging maken.

 

De rol van Awesems

Ons doel is onze klant inzicht geven in de kosten. Zeker als het gaat om de laadpalen en snelladers die wij zelf plaatsen. Geloof het of niet, maar zelfs bij laadpalen op kantoor- en thuislocaties moet je rekening houden met de juiste laadpaskeuze. Heb je die op openbaar staan en je gaat laden met een ‘verkeerde laadpas’, betaal je opslagkosten.

Om grip te houden op de kosten sluit Awesems direct overeenkomsten met de grootste laadpasleveranciers. Wij hebben dit aan ons eigen softwareplatform gekoppeld. Via onze portal heb je hierdoor inzicht in alle laadkosten.

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op