Een passende laadoplossing begint bij de juiste hardware


Stel, je wilt je wagenpark elektrificeren, geweldig! En nu? Hoe schat je in wat voor jouw bedrijf of organisatie de beste laadoplossing is? Awesems denkt graag mee in passende oplossingen. Dit begint bij de hardware. Want zonder stabiele hardware, werkt onze software ook niet optimaal. In deze blog neem ik je mee in onze hardware-producten.

Awesems richt zich op de zakelijke markt. Je kunt bij ons terecht voor laadoplossingen op bedrijfslocaties én zakelijke laadpalen bij je medewerkers thuis.

Laadpaal voor thuis

Bij Awesems leveren we laders bij de berijder thuis. Dit zijn altijd AC-laders. Dat wil zeggen dat ze gebruikmaken van wisselstroom. De laadpaal sluiten we aan op de meterkast. In de auto zit een omvormer die de wisselstroom omzet naar gelijkstroom. Afhankelijk van de auto kan de berijder hiermee gemiddeld 11 kWh laden. Omgerekend is dat ongeveer 60 km per uur.

Jouw berijders worden van alle gemakken voorzien. We nemen ze mee in het volledige proces: van het beoordelen van de thuissituatie tot  en met het installeren van de passende laadoplossing. Daarnaast hebben ze geen omkijken naar de kWh-verrekening voor hun zakelijke laadsessies; dat regelen wij. En mocht de lader onverhoopt niet werken? Dan staan onze supportmedewerkers klaar.

Laadpaal bij het bedrijf

Diezelfde AC-laders installeren we (ook) op jouw bedrijfslocatie(s). Hiervoor komen we altijd op locatie kijken aangezien iedere situatie weer anders is. Vervolgens bespreken wij direct aan tafel de verschillende mogelijkheden en gaan we aan de slag met een passende offerte. Wat verschilt is dat deze laadpalen meestal twee oplaadpunten hebben. En dat jij kan bepalen wie er laadt: alleen gekoppelde laadpassen, gasten, of dat de paal beschikbaar is voor het brede publiek (meestal niet gewenst).

 

Snelladers

Snelladers worden steeds belangrijker voor bedrijven. Dit komt door de elektrificatie van bedrijfskritische voertuigen, zoals vrachtwagens en bestelbussen, maar ook ander zwaar materieel, zoals graafmachines. Je ziet snelladers aan de snelweg, zoals de laadpleinen van Fastned. Maar ook op jouw bedrijfslocatie kunnen we deze zogenaamde DC-laders plaatsen.

Bij een DC-lader maakt het gekoppelde voertuig direct gebruik van de gelijkstroom. De stroom hoeft dus niet meer omgevormd te worden, waardoor het voertuig weer sneller operationeel is. Hoe snel je je voertuig volledig oplaadt, hangt af van het de beschikbare capaciteit van de uitsluiting in combinatie met wat het voertuig aan kan. Dit is dus echt maatwerk.

 

Mobiele laadpaal

Op zoek naar een tijdelijke laadoplossing? Bij Awesems hebben we ook mobiele laadoplossingen (AC en DC). Ideaal voor bijvoorbeeld bouwlocaties, evenementen of om flexibel te laden op verschillende locaties binnen jouw bedrijf. Deze oplossingen zijn aan te sluiten op bijvoorbeeld een CEE-wandcontactdoos (die rode stekkers). Zo ben je op elke locatie verzekerd van een snelle laadsessie. Een bijkomend voordeel is dat de installatiekosten van een mobiele laadpaal vaak beperkt zijn.

 

Vertel ons je wensen

Ben je benieuwd welke laadoplossing het beste aansluit op jouw wensen en situatie? Of heb je andere vragen? Neem contact met ons op. We praten je graag bij over de mogelijkheden en denken op alle vlakken met je mee.

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op