Altijd zeker van perfect functionerende laadoplossingen


Maak kennis met technical support Martin Coops

Als je kiest voor een laadoplossing, wil je er zeker van zijn dat deze altijd perfect functioneert. Toch is een storing niet altijd te voorkomen. Dán moet je erop kunnen rekenen dat er razendsnel een oplossing komt. Daarom staat er bij ons een technical support in de startblokken die ervoor zorgt dat je snel weer kunt laden. Onze technicus Martin Coops vertelt hoe hij te werk gaat.

“Als technical support heb ik een tweeledige functie”, vertelt Martin. “Aan de ene kant bestel ik onderdelen, maak ik de laders klaar voor installatie en zorg ik ervoor dat ze op tijd bij onze installateurs zijn. Aan de andere kant ben ik het aanspreekpunt voor onze klanten bij een defect of storing. Die dubbele functie is heel waardevol. Omdat ik weet wat de deur uitgaat, weet ik vaak ook snel waar de vraag over gaat. Dit draagt bij aan een snelle oplossing.”

 

 

Analyseren

Martin vertelt verder: “Komt er een melding binnen? Dan maak ik allereerst een diagnose. Ik kijk in onze backoffice of ik kan achterhalen wat voor type storing het is. En of ik het direct op afstand kan oplossen. Soms is het meteen duidelijk, soms heb ik nog aanvullende vragen aan de klant. Om iedereen zo snel en goed mogelijk te helpen, bel ik vaak even.”

Veelvoorkomende situaties

“In principe zijn er vier plekken waar een storing kan ontstaan: in de meterkast, de auto, de lader of de kabel. Een storing op de aansluiting in de meterkast van de berijder kunnen we helaas niet op afstand verhelpen. Dan schakel ik de installateur in. In andere situaties ga ik zelf op pad.

Andere voorbeelden zijn situaties waarin berijders óf de lader niet meer kunnen gebruiken doordat er geen vermogen meer aan de auto wordt doorgegeven, óf ze hebben geen inzicht meer in hun registratie doordat de lader geen verbinding meer heeft met onze backoffice. Voor mij is dat een teken dat ofwel het powerboard ofwel het controleboard in de lader defect is. Als er geen communicatie meer is tussen beide, is vaak de zekering stuk.”

Kennisorganisatie

Soms is het lastig te achterhalen waar een storing vandaan komt. Dan vraagt Martin een van zijn collega’s om raad. Martin: “Binnen onze organisatie zit ontzettend veel kennis. Dit komt omdat we alles zelf doen, van projectmanagement en software tot aan onze eigen technical support. We vullen elkaar aan en kunnen hierdoor altijd bij elkaar terecht om tot een oplossing voor de klant te komen. We zijn vrijwel niet afhankelijk van derden buiten onze organisatie. Voor onze klanten resulteert dit in snelle service en een adequate oplossing.”

Tevreden klant, tevreden Martin

Wanneer Martin zijn dag echt geslaagd is? “Als ik onze klanten blij heb kunnen maken door hun lader snel operationeel te krijgen. Daarnaast kijk ik goed terug op mijn dag als ik alle nieuwe laders weer op tijd klaar heb gemaakt voor de installatie. Onze klanten naar tevredenheid helpen, is mijn doel.”

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op