Erik over zijn eerste paar maanden bij Awesems


Maak kennis met Erik Dorland

De populariteit van elektrisch rijden neemt toe. Er is steeds meer behoefte aan laadoplossingen. Daarom verwelkomen wij bij Awesems met regelmaat nieuwe collega’s. Zodat we iedereen goed van dienst kunnen zijn. Eén van hen is Erik Dorland. Hij vertelt over zijn eerste paar maanden bij Awesems en over zijn werkzaamheden.

Erik op de bouw. Met een elektrische auto naast hem.

“Sinds 1 november werk ik bij Awesems als salesmanager”, vertelt Erik. “Via collega Willem maakte ik kennis met dit bedrijf. Hiervoor werkte ik namelijk 28 jaar bij een betonproducent, waar Willem ook een lange tijd werkzaam was. Hij benaderde mij en zo is het balletje gaan rollen.”

Goede begeleiding

Erik gaat verder: “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb lang in de betonsector gewerkt, maar ik wilde aan de slag met een nieuw product. In dit geval laadoplossingen. Het product is helemaal nieuw voor mij, ik moet ik dan ook nog veel leren. Maar de collega’s van Awesems begeleiden mij goed tijdens dit proces.”

“De eerste paar weken ging ik vooral op pad met collega’s van sales”, vertelt Erik. “Ik ging mee naar afspraken met de klant om te kijken hoe ze werken. Tegelijkertijd krijg ik ook steeds meer kennis van het product.”

 

Fijne organisatie

“Niet alleen het product is anders, maar de organisatie ook”, zegt Erik. “Bij mijn vorige werkgever werkten ongeveer zeshonderd man. Hierdoor zijn de lijnen lang, terwijl ze bij Awesems juist kort zijn. Hierdoor is het uitvoeren van ideeën bijvoorbeeld veel eenvoudiger. Bij een groot bedrijf kost dat meer tijd.”

Erik gaat verder: “De sfeer is ook goed. Doordat ik nu met een veel kleinere groep mensen werk, leer ik alle collega’s écht goed kennen. Iedereen is vriendelijk en totaal niet hiërarchisch, iedereen is gelijk. Dat is heel fijn.”

 

Laadoplossingen in de bouwsector

Erik’s ervaring bij zijn vorige werkgever komt goed van pas. Hij vertelt: “Bij Awesems richt ik mij de komende tijd vooral op laadoplossingen in de bouwsector. In deze sector heb ik namelijk een aanzienlijk netwerk. Met het oog op de toekomst is het cruciaal dat er op bouwplaatsen ook laders beschikbaar zijn. Voor werknemers is de bouwplaats meestal niet naast de deur. Dan is het essentieel dat ze niet afhankelijk zijn van oplaadpunten onderweg. Ook voor het aanwezige materieel op de bouwplaats zijn laadvoorzieningen nodig. Mobiele oplaadpunten worden daarom steeds populairder. Verder worden ook steeds meer nieuwbouwprojecten van elektrische oplaadpunten voorzien. We willen graag (vaste) partners worden met aannemers en ontwikkelaars, waardoor deze partijen worden ontlast op het gebied van laadoplossingen. De komende tijd ga ik hier volop mee aan de slag.”

Meer weten?

Wij hebben hét antwoord op al jouw eMobility en Energy-vraagstukken.

Neem contact op